Φυσικό αποτέλεσμα

BOTOX / Βοτουλινική τοξίνη  • Είναι η πιο δημοφιλής ενέσιμη θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης
  • Στόχος είναι το φυσικό αποτέλεσμα της ξεκούρασης και όχι ένα ανέκφραστο παγωμένο πρόσωπο 
  • Απόλυτα ασφαλής θεραπεία με κλινική εμπειρία 20 και πλέον ετών 
  • Οι πιο συνηθισμένες περιοχές του προσώπου, στις οποίες εφαρμόζονται οι αντιρυτιδικές ενέσεις, είναι οι γραμμές του μετώπου, οι λεπτές γραμμές συνοφρυώματος ανάμεσα στα φρύδια και οι γραμμές γύρω από τα μάτια, γνωστές ως  "το πόδι της χήνας"
  • Βοηθούν στην πρόληψη των μόνιμων ρυτίδων πριν ακόμη αυτές εμφανιστούν
  • Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά σε 5 με 14 μέρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας και διαρκούν για 3 με 6 μήνες
  • Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και, όταν εμφανιστούν, είναι παροδικές και αναστρέψιμες

Πώς ενεργούν οι αντιρυτιδικές ενέσεις;

Οι αντιρυτιδικές ενέσεις  χαλαρώνουν τους μύες του προσώπου που προκαλούν τις λεπτές γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες. Εφόσον οι μύες χαλαρώσουν, οι λεπτές γραμμές έκφρασης λειαίνουν, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζεται  ο σχηματισμός νέων.

 

Τι περιλαμβάνει η εφαρμογή θεραπείας;

Είναι μία μη επεμβατική (μη χειρουργική) θεραπεία. Η συγκεκριμένη θεραπεία επιτυγχάνεται με μία φυσική πρωτεΐνη που περιέχεται στις ενέσεις και χορηγείται, σε ενέσιμη μορφή, στους επιλεγμένους μύες του προσώπου μέσω μίας πολύ λεπτής βελόνας. Είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στην επιλεγμένη περιοχή αναισθητική κρέμα 30 λεπτά πριν την εφαρμογή της θεραπείας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την ενόχληση από τις ενέσεις. Συχνή είναι η τοποθέτηση πάγου 1 λεπτό πριν την έναρξη της θεραπείας προκειμένου να ελαττωθεί η αίσθηση τσιμπήματος.

Τα αποτελέσματα  γίνονται εμφανή περίπου 5 ημέρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας, αν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθούν περίπου 2 εβδομάδες για να γίνει ορατό το πλήρες αποτέλεσμα.

 

Συχνές ερωτήσεις

 

Για πόσο διάστημα διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν κατά μέσο όρο από 3 έως 6 μήνες. Τα αποτελέσματα τείνουν να διαρκούν περισσότερο με επαναλαμβανόμενες θεραπείες καθώς οι μύες εξασθενούν με το πέρασμα του χρόνου.

Εάν οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσετε να σταματήσετε τις θεραπείες, οι μύες σας θα επανέλθουν στην φυσιολογική τους λειτουργία και το πρόσωπό σας στην πρότερη κατάστασή του, χωρίς να έχουν προστεθεί καινούργιες ρυτίδες.

Ποιες προφυλάξεις πρέπει να πάρω;

Μην ξαπλώνετε ή μην κάνετε έντονη σωματική άσκηση για 4 ώρες μετά τη θεραπεία.

Μην κάνετε μασάζ  η οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στο προσώπο σας  τις πρώτες 24 ώρες μετά το BOTOX 

Είναι το BOTOX μια ασφαλής θεραπεία;

Ναι, είναι απόλυτα ασφαλές, σύμφωνα με Κλινική εμπειρία 20 και πλέον ετών. Στην πραγματικότητα, το BOTOX στην Ιατρική χρησιμοποιείται, και σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις, προκειμένου να θεραπευτούν  παθολογικές καταστάσεις όπως το ραιβόκρανο, ο βλεφαρόσπασμος  και πολλές άλλες. 

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες, σε λιγότερο από το 1% των περιπτώσεων μπορεί να συμβεί πτώση βλεφάρου, που είναι όμως προσωρινή και αναστρέψιμη. Υπάρχει, επίσης, η πιθανότητα κεφαλαλγίας (πονοκέφαλος) για 1-2 ημέρες. Είναι σημαντικό να τοινιστεί ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και όταν εμφανιστούν, είναι προσωρινές και αναστρέψιμες.

 

Δευτέρα - Παρασκευή

11πμ - 8 μμ

Σάββατο

11πμ - 3μμ.