Απαραίτητη η χαρτογράφηση μια φορά τον χρόνο

Χαρτογράφηση και Δερματοσκόπηση Σπίλων

  • Χαρτογράφηση και Δερματοσκόπηση Σπίλων με την τεχνολογία νέας γενιάς PHOTOFINDER
  • Η πιο σύγχρονη τεχνολογία ολόσωμης αυτόματης Χαρτογράφησης Σπίλων σε 5' λεπτά
  • Έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος.

Τι είναι;
Με την βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής ή βιντεοκάμερας πραγματοποιείται ολόσωμη φωτογράφηση και καταγραφή όλων των Σπίλων
Οι ύποπτοι σπίλοι φωτογραφίζονται με το Δερματοσκόπιο όπου καταγράφονται χαρακτηριστικά μη ορατά με γυμνό μάτι και αποθηκεύονται ηλεκτρονικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εντοπιστεί και να εκτιμηθεί οποιαδήποτε αλλαγή συγκρίνοντας τις παλιές με τις νέες φωτογραφίες.
Με τη μέθοδο αυτή εντοπίζουμε το μελάνωμα στο αρχικό του στάδιο όπου η πρόγνωση είναι άριστη και μπορούμε και παρακολουθούμε τους ύποπτους σπίλους αποφεύγοντας και μειώνοντας την χειρουργική αφαίρεση σπίλων.

Παρακολούθηση σπίλων
Στους ασθενείς που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Ιατρείο συστήνουμε εξέταση και χαρτογράφηση σπίλων κάθε 6 μήνες τον πρώτο χρόνο.
Από το δεύτερο χρόνο και μετά, οι ύποπτοι σπίλοι αφαιρούνται χειρουργικά ή παρακολουθούνται κάθε 3 μήνες.
Κρίνεται απαραίτητο οι ασθενείς να λαμβάνουν το φωτογραφικό αρχείο και να εξετάζουν περιοδικά το σώμα τους για κάποια ύποπτη αλλαγή ή κάποια καινούργια βλάβη καθώς και να τηρούν τα ραντεβού τους.

Γιατί ειναι απαραίτητο να εξετάζουμε μόνοι μας τις ελιές;
Η χαρτογράφηση του σώματος για σπίλους ή άλλες βλάβες του δέρματος είναι απαραίτητο να γίνεται σε όλους τουλάχιστον 1 φορά. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό.
Χρειάζεται να παρατηρούμε τις φωτογραφίες στο σπίτι μας και να εξετάζουμε περιοδικά το σώμα μας για τυχόν αλλαγές ή καινούργιες βλάβες, τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 μήνες .
Η εξέταση γίνεται εύκολα μετά το μπάνιο, μπροστά σε ένα μεγάλο καθρέφτη και χρειαζόμαστε ένα δεύτερο άτομο για την οπίσθια επιφάνεια του σώματος.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: 7 από τα 10 μελανώματα που έρχονται για πρώτη φορά στο Ιατρείο αναγνωρίστηκαν από τον ίδιο τον ασθενή και τα μελανώματα στην πλάτη από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.
Δεν είναι η χαρτογράφηση αρκετή;
Είναι αρκετή, εάν είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας.
Η Κλινική εξέταση, η χαρτογράφηση και η παρακολούθηση με την μέθοδο της Ψηφιακής Δερματοσκόπησης, είναι απαραίτητη για την έγκαιρη διάγνωση (early detection) του μελανώματος. Εάν παραλείψουμε κάποιο ραντεβού, τότε μια ύποπτη βλάβη μπορεί να βρεθεί σε πιο προχωρημένο στάδιο.
Σε συνδυασμό, όμως, με τη σωστή εκπαίδευση και αυτοεξέτασή μας, μπορούμε να την ανακαλύψουμε πολύ πιο γρήγορα
Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για ύποπτες βλάβες στο δικό μας σώμα αλλά και σε συγγενείς και φίλους.

Η περιοδική εξέταση του εαυτού μας (αυτοεξέταση) είναι απαραίτητη τουλάχιστον κάθε δυο μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε απορία για οποιαδήποτε ελιά η άλλη βλάβη στο δέρμα σας, τηλεφωνήστε άμεσα στο τηλ. 2310412888 , δεν ειναι απαραίτητο να κλείσετε ραντεβού.

Δευτέρα - Παρασκευή

11πμ - 8 μμ

Σάββατο

11πμ - 3μμ.