Εμφανής βελτίωση μετά από μια σειρά επισκέψεων

Ραβδώσεις / Ραγάδες

 

Τι είναι;

Είναι μία ατροφική περιοχή στο χόριο (στρώμα του δέρματος), η οποία οφείλεται στην υπερβολική τάση του δέρματος καθώς και σε ιατρικές αιτίες, όπως η υπερβολική τοπική χρήση κορτιζόνης. Στην αρχή οι ραβδώσεις  έχουν έντονο κόκκινο χρώμα και μετά από 6 με 9 μήνες, αποκτούν ένα λευκό χρώμα που οφείλεται στην ατροφία της περιοχής, κυρίως λόγω της έλλειψης συνδετικού ιστού.

Ποιες είναι οι αιτίες;
  • Μεταβολές του σωματικού βάρους
  • Αύξηση ύψους κατά τη διάρκεια της εφηβείας
  • Εγκυμοσύνη (8 στις 10 γυναίκες παρουσιάζουν ραβδώσεις)
  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μπορούμε να κάνουμε επάλειψη τοπικής αλοιφής με κορτιζόνη σε περιοχές όπου η επιδερμίδα είναι αρκετά λεπτή (σύνδρομο Cushing)

ΛΕΥΚΕΣ ΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ 
Υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία;

Οι θεραπείες δεν είναι πολύ αποτελεσματικές αν και υπάρχουν πολλά συστήματα Laser που διαφημίζονται. Ωστόσο τα αποτελέσματά τους, δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα. Η μοναδική τεχνολογία εγκεκριμένη από τον FDA με δυνατότητα να βελτιώσει τις ραβδώσεις, είναι το PALOMAR icon 1540 XD/XF fractional laser system, αλλά χρειάζεται μια σειρά τουλάχιστον 5 με 7 επισκέψεων.


PALOMAR ICON 1540 XD /XF FRACTIONAL LASER SYSTEM

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία στοχεύει επιλεκτικά στη βλάβη, διεγείροντας τους ινοβλάστες για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και με τον τρόπο αυτό βοηθά στη βελτίωση της ατροφικής βλάβης 

 ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΕΙΣ (ΚΟΚΚΙΝΕΣ)  ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ 

Αποτελούν τις μοναδικές ίσως ραβδώσεις που βελτιώνονται από μόνες τους μετά την πάροδο λίγων μηνών. Έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με την εφαρμογή των εξελιγμένων Laser, που στοχεύουν επιλεκτικά στα αιμοφόρα αγγεία, στην αρχή της εμφάνισής τους.

 
Δευτέρα - Παρασκευή

11πμ - 8 μμ

Σάββατο

11πμ - 3μμ.