Αποτελεσματική θεραπεία με υπερσύγχρονη τεχνολογία

Αφαίρεση τατουάζ με Q-Switched Lasers
 
Η Κλινική μας έχει εμπειρία 16 ετών χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα  συστήματα Laser όπως:
  • FOTONA QX MAX Q
  • SWITCHED ND:YAG LASER 
  • CANDELA Q-SWITCHED ALEXANDRITE LASER
  • CON BIO Q SWITCH ND:YAG LASER

Είναι αναγνωρισμένα από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) ως τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή Lasers για την αφαίρεση των πολύ χρωματικών τατουάζ χωρίς σημάδια και ουλές.

 

Τι πρέπει να ξέρετε

Κάθε τατουάζ είναι μοναδικό και η αφαίρεση του απαιτεί αριθμό συνεδρίων που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το χρώμα, το μέγεθος, η περιοχή του σώματος που βρίσκεται, εάν είναι παλιό η καινούργιο, αλλά και η ποσότητα της μελάνης που βρίσκεται μέσα στο δέρμα. 

 
Διαφορετικά χρώματα στα τατουάζ χρειάζονται και διαφορετικά Laser 

Oρισμένα τατουάζ μπορεί να χρειαστούν περίπου 5 συνεδρίες, άλλα όμως πάνω από 10,  που εφαρμόζονται κάθε 6 - 8 εβδομάδες. Σπάνια μπορεί να πετύχουμε μερική μόνο αφαίρεση της μελάνης, παρά τις επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Ανταποκρίνονται καλύτερα στην θεραπεία τα χρώματα μαύρο, μπλε σκούρο, κόκκινο, πράσινο και λιγότερο τα υπόλοιπα χρώματα. 

Λόγω της υψηλής τεχνολογίας των συγκεκριμένων συστημάτων Laser, το τατουάζ εξαφανίζεται χωρίς κανένα μόνιμο σημάδι ή ουλή,  και εάν υπάρχουν δυσχρωμίες εξαφανίζονται σε μερικές εβδομάδες. 

Σε μερικά τατουάζ μπορεί να έχουμε μερικό μόνο αποχρωματισμό και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της μελάνης.

Πονάει η θεραπεία; Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία;
Υπάρχει ήπια ενόχληση σαν αίσθηση τσιμπήματος ή καψίματος, η οποία μειώνεται με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας 30`- 45` πριν τη θεραπεία. Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλει από μερικά δευτερόλεπτα έως και μερικά λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και το είδος του τατουάζ.
Τι να περιμένω μετά την θεραπεία;
Μετά την θεραπεία η περιοχή θα έχει ερεθιστεί και θα είναι ίσως τραυματισμένη για μερικές ημέρες, αλλά θα επουλωθεί πλήρως σε 7 - 10 ημέρες. Το διάστημα αυτό είναι απαραίτητη η καλή περιποίηση της περιοχής, η εφαρμογή φαρμακευτικής αλοιφής και η εφαρμογή γάζας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.
Πώς λειτουργεί η τεχνολογία Q-SWITCH LASER για την αφαίρεση του τατουάζ;
Η αφαίρεση ενός τατουάζ με Laser είναι μια απλή, ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία. Η προηγμένη τεχνολογία λειτουργεί μέσω της θεωρίας της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, δηλαδή με το να στοχεύει η ακτίνα Laser αποκλειστικά στη μελάνη του τατουάζ και να το διαμελίζει σε μικροσκοπικά σωματίδια αφήνοντας ανέπαφο τον γύρω ιστό.
Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες;
Εάν ακολουθηθούν οι οδηγίες περιποίησης του τραύματος, οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ελάχιστες. Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες και μπορεί να υπάρχουν παροδικές δυσχρωμίες, οι οποίες θα υποχωρήσουν μετά από μερικές εβδομάδες. Μερικά τατουάζ είναι ανθεκτικά στην θεραπεία με Laser και είναι πιθανή μόνο η μερική εξαφάνιση της μελάνης, αλλά αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να προβλεφθεί από την αρχή.
Δευτέρα - Παρασκευή

11πμ - 8 μμ

Σάββατο

11πμ - 3μμ.