Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα

Γιατί Laser αποτρίχωση;

  • Είναι η μοναδική, επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος αποτρίχωσης εγκεκριμένη από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων) ως ασφαλής και αποτελεσματική για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας.
  • Γρήγορη, Ανώδυνη.
  • Ασφαλέστερη και οικονομικότερη από όλες τις άλλες μεθόδους.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Η ακτίνα του Laser, μέσω της θεωρίας της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, καταστρέφει μόνο την τρίχα χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η επιδερμίδα.

Η Εμπειρία της Κλινικής μας
  • Η Κλινική μας διαθέτει 20ετή εμπειρία στις εφαρμογές Laser αποτρίχωσης σε ιατρεία Θεσσαλονίκης και Αθήνας και είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως εξειδικευμένη στην αποτρίχωση.
  • Σύμφωνα με έρευνες, τα αποτελέσματα της μόνιμης μείωσης τριχοφυΐας μπορεί να φτάσουν σε ορισμένες περιοχές του σώματος και πάνω από 80% - 90%. Το ποσοστό αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών και όχι από τα μεσοδιαστήματα μεταξύ τους που διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή.
  • Εφαρμόζοντας τη μέθοδο με τις δωρεάν επαναληπτικές συνεδρίες (μέσα στις επόμενες 15 μέρες από την κυρίως συνεδρία), επιτυγχάνουμε καλύτερο αποτέλεσμα στη μείωση της τριχοφυΐας διότι καταστρέφονται περισσότεροι θύλακες που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.
  • Ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δική του ηλεκτρονική καρτέλα, που καταγράφονται επακριβώς τα εφαρμοζόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα.
  • Η Κλινική μας διαθέτει LASER ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ τελευταίας γενιάς (όπως CANDELLA GENTLELASE PRO) και συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τα μηχανήματά μας έτσι ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία σε ένα ιατρικό περιβάλλον.
  • Πολύ σημαντικές είναι οι επαναληπτικές θεραπείες που για μας είναι μεγαλύτερο κόστος, αλλά για σας καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη ικανοποίηση.
  • Θα επιθυμούσαμε να μας αναφέρετε τις απορίες σας ή τα παράπονά σας και το υπεύθυνο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό να σας εξυπηρετήσει άμεσα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συχνές ερωτήσεις

Σε ποιες περιοχές του σώματος ενδείκνυται η αποτρίχωση με Laser;

Σχεδόν όλες οι περιοχές του σώματος μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία αποτρίχωσης με Laser, έκτος της περιοχής γύρω από τα μάτια.

Τι να προσέξετε κατά την διάρκεια της θεραπείας;

Συνήθως η αποτρίχωση με Laser είναι ανώδυνη. Ίσως υπάρχει ήπια ενόχληση σαν αίσθηση στιγμιαίου τσιμπήματος. Σε περίπτωση όμως που δεν είναι εύκολα ανεκτή, πρέπει να ενημερώσουμε τον Ιατρό για να αλλάξουμε η να μειώσουμε τις παραμέτρους του Laser. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως έντονες κοκκινίλες και δυσχρωμίες. Κρίνεται απαραίτητο να εξετασθεί όλη η αποτριχωμένη περιοχή, από εσάς και τον Ιατρό, ταυτόχρονα με μεγεθυντικό φακό, ώστε σε περίπτωση υπολοιπόμενης τριχοφυΐας να επαναληφθεί η συνεδρία. Οι λεπτές τρίχες εξαφανίζονται άμεσα ενώ οι πιο παχιές τρίχες μπορεί να χρειαστούν 10 με 15 ημέρες μέχρι να πέσουν. Μετά την θεραπεία θα υπάρξει ερεθισμός (κοκκινίλα) στην περιοχή, που είναι φυσιολογική αντίδραση της επιδερμίδας και θα εξαφανιστεί στις επόμενες ώρες. Είναι απαραίτητη η επάλειψη αντιηλιακής κρέμας καθ' όλη την χρονική διάρκεια που γίνεται η θεραπεία αποτρίχωσης με Laser.

Tι πρέπει να προσέξω πριν τη συνεδρία και πως μπορώ να προετοιμαστώ;

Πρέπει να έχουμε αποφύγει για τουλάχιστον ένα μήνα, μεθόδους αποτρίχωσης που καθυστερούν την ανάπτυξη της τριχοφυΐας (κερί, χαλάουα, οικιακές συσκευές αποτρίχωσης, πρόσφατο μαύρισμα από τον ήλιο, συσκευές μαυρίσματος (Solarium) ή κρέμες μαυρίσματος). Σε περίπτωση που η επιδερμίδα είναι μαυρισμένη, η θεραπεία με Laser θα πρέπει να καθυστερήσει μέχρι το μαύρισμα να ξεθωριάσει. Όσο σκουρότερη είναι η επιδερμίδα, τόσο η ακτίνα του Laser δεν συγκεντρώνεται μόνο στον θύλακα αλλά απορροφάται και από τους γύρω ιστούς με τελικό αποτέλεσμα τη μειωμένη αποτελεσματικότητα και την αυξημένη πιθανότητα έντονου ερεθισμού (κοκκινίλα και παροδική δυσχρωμία). Συνήθως, είναι προτιμότερο να έχουμε ξυρίσει τις υπό θεραπεία περιοχές 1-2 ημέρες πριν από τη Laser θεραπεία, εκτός από την περιοχή του προσώπου και του λαιμού.

Είναι τα αποτελέσματα ορατά από την πρώτη επίσκεψη;

Το δέρμα αποκτά “καθαρή” όψη από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Ωστόσο, τα καλύτερα αποτελέσματα με τη μεγαλύτερη διάρκεια, εντοπίζονται μετά από περίπου 7 - 10 συνεδρίες.

Πώς θα ξέρω αν το δέρμα μου είναι κατάλληλο για αποτρίχωση με Laser;

Στόχος του Laser αποτρίχωσης είναι η μελανίνη (η χρωστική δηλαδή του δέρματος), που είναι συγκεντρωμένη στο θύλακα της τρίχας. Για το λόγο αυτό, ιδανικός συνδυασμός για τα μέγιστα αποτελέσματα αποτελεί το λευκό δέρμα με σκουρόχρωμη τρίχα. Ωστόσο σήμερα είναι εφικτή και αποτελεσματική η θεραπεία και των πιο σκουρόχρωμων επιδερμίδων.
 
Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία;

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής. Κυμαίνεται από μερικά λεπτά για μικρές περιοχές του προσώπου (όπως το άνω χείλος) και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 1 ώρα, για εφαρμογή σε μεγάλες περιοχές (όπως είναι τα πόδια).  

Ποιά είναι η αίσθηση κατά την διάρκεια της θεραπείας; Πονάει;

Η αίσθηση που προκαλείται κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Laser παρομοιάζεται με τη στιγμιαία αίσθηση ενός ελαφρού τσιμπήματος στην επιδερμίδα. Η χρήση ειδικού συστήματος ψύξης με κρύο αέρα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, παγώνει την επιδερμίδα και μειώνει σημαντικά το αίσθημα πόνου. Ταυτόχρονα μειώνει την πιθανότητα εγκαύματος, ερεθισμού και δυσχρωμιών. Πριν από τη θεραπεία περισσότερο ευαίσθητων περιοχών, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα και έτσι ο πόνος μειώνεται σημαντικά.   

Θεραπεία αποτρίχωσης σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες με laser Αλεξανδρίτη

Πρέπει να επίσημανω ότι δεν υπάρχουν ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες όσον αναφορά τις παραμέτρους του laser γιατί ακόμη και στο ίδιο άτομο οι παράμετροι διαφέρουν εάν η επιδερμίδα σε κάποια σημεία είναι μαυρισμένη.
Όλα λοιπόν εξαρτώνται απο την καλή συνεργασία του Ιατρού και του Ασθενή. Ο Ιατρός θα πρέπει να εφαρμόσει τη μικρότερη ένταση του laser - αλλά ικανή για την αποτελεσματικη καταστροφή του τριχικού θυλάκου - και την ίδια ώρα να παρατηρεί πως ανταποκρίνεται η επιδερμίδα (εάν κοκκινίζει ή εάν υπάρχει έντονος ερεθισμός). Ο δε Ασθενής να  αναφέρει εάν έχει κάποια ενόχληση ή πονάει.
Πολλές φορές λόγω αυτών των συμπτωμάτων διακόπτεται η θεραπεια ή αναβάλλεται για μερικές εβδομάδες αργότερα.
1. Εξηγούμε τις πιθανές παρενέργειες, όπως ερύθημα, δυσχρωμίες που μπορεί να εμφανιστούν.
2. Ξεκινάμε την αποτρίχωση κάνοντας δοκιμαστικές βολές χρησιμοποιώντας την χαμηλότερη ένταση ικανή όμως για να υπάρχει εξάχνωση της τρίχας. Εάν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει έντονο ερύθημα και ότι ο ασθενής μας δεν πονάει συνεχίζουμε μερικες βολές ακόμη και μετά συνεχίζουμε όλη την συνεδρία.
3. Χαμηλώνοντας περαιτέρω την ένταση, τα συμπτώματα μειώνονται αλλά δεν υπάρχει εξάχνωση της τρίχας οπότε η αποτρίχωση δεν θα είναι αποτελεσματική.
4. Το κρίσιμο σημείο είναι ότι η μελανίνη συνυπάρχει στον τριχικό θύλακο και στην επιδερμίδα. Άρα στις λευκές επιδερμίδες με την ίδια ακριβώς παράμετρο (ένταση) επειδή δεν υπάρχει πολλή μελανίνη δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες παρενέργειες.

Γιατί στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες μπορούν να εμφανιστούν παροδικές δυσχρωμίες;

Στα σκουρόχρωμα δέρματα μπορεί να εμφανιστούν παροδικές δυσχρωμίες γιατί η μικρότερη ενέργεια (ένταση) του laser που καταστρέφει τον θύλακο της τρίχας για να υπάρξει αποτελεσματική αποτρίχωση επηρεάζει και τη μελανίνη του δέρματος.
Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες;

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

Η εφαρμογή του Laser μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ ερεθισμό στο δέρμα, αφήνοντας ένα απαλό ροζ χρώμα και ερεθισμό γύρω από το θύλακα της τρίχας, με διάρκεια λίγες μόνο ώρες. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, μέσα στο πρώτο 24ωρο μετά τη θεραπεία, μπορεί να παρατηρηθεί έντονος ερεθισμός (όπως του ηλιακού εγκαύματος) και κοκκινίλα που μπορεί να διαρκέσει (5) πέντε με (7) ημέρες.
Δεν είναι απαραίτητη ειδική θεραπεία εκτός από την επάλειψη λιπαρής αλοιφής ή βαζελίνης για δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή του Laser, σε περιπτώσεις όμως έντονου ερεθισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κορτιζονουχος αλοιφή για μερικές ημέρες.
Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες ή σε επιδερμίδες πρόσφατα μαυρισμένες από τον ήλιο, μπορούν να εμφανιστούν σε κάποιες περιοχές δυσχρωμίες (καφέ ή λευκές).
Επειδή η ακτίνα του Laser αποτρίχωσης διεισδύει μόνο στην επιφάνεια της επιδερμίδας υπάρχει μόνο καταστολή της μελανίνης και όχι καταστροφή των μελανόκυττάρων, που αυτό σημαίνει ότι οι βλάβες είναι παροδικές και υποχωρούν από μόνες τους σε μερικές εβδομάδες, χωρίς κάποια ειδική θεραπεία. Σε περιοχές όμως όπως στα άκρα μπορούν να διαρκέσουν μερικούς μήνες με απροσδιόριστο χρόνο διαρκειας και δεν επιτρέπεται η περαιτέρω θεραπεία αποτρίχωσης μέχρι να επανέλθει το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος.
Ο αποχρωματισμός του δερματος (οι λευκές κηλιδες) μπορούν να βοηθηθούν στο αρχικό τους στάδιο (με τη εμφάνισή τους) με αντιφλεγμονώδη, ανοσοκατασταλτική θεραπεία  με την εφαρμογή της τοπικής αγωγής αλοιφης Tacrolimus (Protopic 0,1%) σε συνδιασμό με προσεκτική έκθεση και προστασία από τον ήλιο.
Επίσης υπάρχουν εξειδικευμένες θεραπείες όπως, η φωτοθεραπεια στενού φασματος με ακτινοβολία Β και η εστιασμένη φωτοθεραπεία με τη συσκευή Excimer Light ή Excimer Laser που  επιταχύνουν την επαναμελάγχρωση μετά από μερικές εβδομάδες θεραπείας.
Υπάρχει δυνατότητα θεραπείας στο σπίτι με φορητές συσκευές φωτό θεραπείας UVB με Ιατρική καθοδήγηση και παρακολούθηση.


Πόσο συχνά πρέπει να πραγματοποιούνται οι συνεδρίες για να επιτύχω τα καλύτερα αποτελέσματα;

Μετά από μία μόνο συνεδρία, η βελτίωση είναι εμφανής, ωστόσο μερικές τρίχες μπορεί να εξακολουθούν να είναι ορατές μέσα στα τριχοθυλάκια για μέχρι και 2 εβδομάδες μετά τη συνεδρία. Παρόλα αυτά, στις περισσότερες περιπτώσεις, από την πρώτη κιόλας συνεδρία, η τριχοφυΐα καταστρέφεται και απομακρύνεται τελείως στις επόμενες 2 εβδομάδες αφήνοντας λεία την επιδερμίδα. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από το χρώμα και το πάχος της τρίχας, την περιοχή του σώματος και το χρώμα της επιδερμίδας. Η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας επιτυγχάνεται στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις, μετά από 7 - 10 συνεδρίες, αναλόγως την περιοχή. Ωστόσο, σε ορισμένες προβληματικές περιοχές όπου εντοπίζεται ορμονικό πρόβλημα,  ή υπάρχουν άλλοι ιατρικοί παράγοντες, ή το βάθος και το πάχος της τρίχας είναι μεγαλύτερο, έχει σαν αποτέλεσμα οι συνεδρίες να είναι ακόμα περισσότερες σε αριθμό και πιθανόν να χρειάζονται συνεδρίες συντήρησης του  αποτελέσματος (2-3 το χρόνο).
Δευτέρα - Παρασκευή

11πμ - 8 μμ

Σάββατο

11πμ - 3μμ.