Διατροφή και ομορφιά δέρματος

 

  • Η  υγιεινή  και ισορροπημένη διατροφή παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην υγεία του δέρματος.
  • Έχει αποδειχθεί ότι η λήψη τροφών πλούσιων σε Βιταμίνη C και λινελαϊκό οξύ, και φτωχών σε λιπαρά και υδατάνθρακες, σχετίζεται με την καλύτερη εμφάνιση του δέρματος.
  • Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε μέσω της τροφής,  καθώς και  τα ακόρεστα, ("καλά") λιπαρά, που καταναλώνουμε στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματός και της λάμψης του.
 
Θεραπείες αντιγήρανσης και κυτταρίτιδας σε συνδιασμό με υγιεινή διατροφή 
Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ LASER  έχει σκοπό της, την ύψιστη παροχή υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της Δερματολογίας, της Διατροφής, της Υγείας του Δέρματος και της Ιατρικής Αισθητικής. Στα πλαίσια αυτά διαθέτουμε προγράμματα υγιεινής  διατροφής σε συνδυασμό με θεραπείες  κυτταρίτιδας - κρυολιπόλυσης για το σώμα και αντιγήρανσης για το πρόσωπο προκειμένου να σας βοηθήσουμε να διατηρηθείτε νεότεροι και κομψότεροι.
Μπορεί ν' αναρωτιέστε: "Γιατί τόσες θεραπείες;"
O κάθε άνθρωπος, έχει διαφορετικό τύπο δέρματος και συνεπώς διαφορετικά προβλήματα. Η μεγάλη γκάμα θεραπειών, μας δίνει την δυνατότητα  να προσφέρουμε το ιδανικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.
 
Βιταμίνες
Η διατροφή είναι μία σημαντική πηγή διαφόρων Βιταμινών απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία του δέρματος, όπως οι  Α, C, E  και μερικές από τις Βιταμίνες της ομάδας Β.
Η Βιταμίνη Α (ρετινόλη) έχει αποδειχθεί απαραίτητη για τη λειτουργία της επιδερμίδας.
Οι Βιταμίνες Β που απαιτούνται για την άριστη λειτουργία του δέρματος, περιλαμβάνουν ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη B2), νικοτινικό οξύ (Βιταμίνη Β3) και πυριδοξίνη (Βιταμίνη Β6). Είναι απαραίτητες  για τη διατήρηση του δέρματος μέσω της ανανέωσης των κυττάρων, της σύνθεσης του DNA και προλαμβάνουν την οξείδωση των κυτταρικών στοιχείων.
Η Βιταμίνη Ε, επίσης, θεωρείται σημαντικό αντιοξειδωτικό, που παίζει ρόλο στην αντιγήρανση του δέρματος γι' αυτό και αποτελεί συστατικό πολλών δερματικών κρεμών.
 
Πως η διατροφή επηρεάζει την υγεία μας;
Η ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική, όχι μόνο για να αποτρέψει χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιοαγγειακές παθήσεις ή ορισμένοι τύποι καρκίνου, αλλά και για να διατηρήσει την υγεία του δέρματος και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Το δέρμα συνεχώς αναγεννιέται και αποτελείται από  ιστούς με κύτταρα που πολλαπλασιάζονται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. 
 
Αποτελέσματα Επιστημονικών Ερευνών
Η γήρανση του δέρματος είναι μία συνεχόμενη διαδικασία που καθορίζεται από συνδυασμό διαφόρων παραγόντων όπως η ενδογενής γήρανση, το περιβάλλον (π.χ. έκθεση στον ήλιο) και ο τρόπος διαβίωσής μας  (π.χ. το κάπνισμα, ο δείκτης μάζας του σώματος, η εμμηνόπαυση).  Παράγοντες ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου θεωρούνται  η χρόνια έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση) και το κάπνισμα. Οι αλλαγές στην εμφάνιση είναι άμεσα ορατές και συμπεριλαμβάνουν τις ρυτίδες, το χρώμα του δέρματος, τη χαλάρωση, την ατροφία, την έλλειψη ελαστικότητας και τις ευρυαγγείες.
Έχουμε όλοι διαπιστώσει πως κάποιοι άνθρωποι γύρω μας φαίνονται «μεγαλύτεροι από την ηλικία τους», ενώ κάποιοι άλλοι «φαίνονται νεότεροι». Η εμφάνιση είναι ένδειξη υγείας του οργανισμού στο σύνολό του και έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι οι οποίοι «φαίνονται μεγαλύτεροι από την ηλικία τους» διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο με την υγεία τους.
Δευτέρα - Παρασκευή

11πμ - 8 μμ

Σάββατο

11πμ - 3μμ.